top1
  Acupunctuur    
foot1
 
Wanneer kan acupunctuur helpen ?
Het woord acupunctuur is afkomstig van de latijnse woorden acus ( wat ‘naald’ betekent) en punctum ( betekent ‘prik’). Hierbij worden dus zeer dunne naalden op specifieke punten in het lichaam gestoken. Deze vorm van behandelen is al eeuwenlang de belangrijkste therapie in oosterse landen als China en Japan
 
Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde die de mens vanuit een holistisch oogpunt benadert. Hieruit kunnen we dan ook onmiddellijk afleiden dat acupunctuur voor een grote verscheidenheid aan aandoeningen kan worden aangewend.
 
Dus zowel fysische of lichamelijke als psychische klachten kunnen met acupunctuur verholpen worden of toch zeker kan de ziekelijke toestand verbeteren.
 
Maar verder kan acupunctuur bij de behandeling van veel pijnklachten (zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine, rugpijn of uitstralingspijnen ) of complexe klachten zoals onder andere fibromyalgie of cvs (chronisch vermoeidheidssyndroom) een mogelijke uitweg bieden .
 

Zo beweren ook de westerse artsen dat cvs een gevolg is van overconsumptie van energie uit ons lichaam omdat we onszelf in de huidige tijden vaak voorbijhollen. En laat nu net het kanaliseren van energie het sterke punt van acupunctuur en chinese geneeskunde in het algemeen zijn!

 
Acupunctuur kan ook ondersteunend werken bij het stoppen met roken of bij het vermageren. Hierbij dient wel opgemerkt dat het effect van de naalden (hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel lichaams- als ooracupunctuur ) enkel dient als hulpmiddel om het beoogde resultaat te bereiken.
 
Uiteindelijk is je eigen motivatie de eerste vereiste om te weerstaan aan de zin om te roken of te eten. Maar door de invloed die een acupunctuurbehandeling op het menselijk lichaam en de menselijke geest kan hebben wordt de slaagkans in een beperkt aantal behandelingen ( bij het roken zouden een drietal sessies moeten volstaan) aanzienlijk verhoogd.
 
Wat voor velen verwonderlijk lijkt is dat acupunctuur bij kinderen ook gebruikelijk is en vaak spectaculaire resultaten kan hebben op zeer korte tijd. Dit omdat kinderen veel vatbaarder zijn voor therapie als volwassenen. Zo kunnen zelfs neonatalen behandeld worden voor vaak voorkomende aandoeningen zoals bijvoorbeeld reflux, verteringsstoornissen of ademhalingsproblemen.
 

Tenslotte kunnen we ook nog vermelden dat een belangrijk en vaak onderschat probleem als snurken met acupunctuur kan aangepakt worden.

Belangrijk om te vermelden bij dit alles is dat er in de praktijk gebruik wordt gemaakt van steriele wegwerpnaalden.

 

Meer informatie over acupunctuur vindt u op www.acupunctuur-baf.be

Voor meer informatie in verband met acupunctuur in de praktijk kan u steeds contact opnemen via volgende e-mailadressen:
bvbareva@skynet.be
pascal.palumbo@gmail.com
U kan ook vrijblijvend telefoneren op volgende telefoonnummers:
0475449444 (vanuit Nederland +32475449444)
089767523 (vanuit Nederland +3289767523)